- İsmail Bey merhaba. Sizi sosyal medyadan tanıyoruz aslında. Size ilk olarak optisyenlik programı okuyan öğrencilerin eğitimlerine yönelik arşiv ve dökümanlar üretme fikrini sormak istiyorum.
- Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Optisyen adaylarının eğitim materyalleri olan video, görsel ve doküman üretmek fikri aslında öğrencilik yıllarımdan kaldı. Mezun olmuş bir optisyen olarak okullarımızda ve sektörümüzde yeteri kadar yazılı ve görsel makale olmadığını düşünüyordum. Sosyal medya da tanıştığımız bir çok değerli isimle facebookta ‘’ Optisyenlik Bölümü Eğitim ve Tecrübe Atölyesi ‘’ isimli bir grup kurarak önce burayı sanal bir kütüphaneye dönüştürmeyi başardık. Tabi bu facebook grubuna katkı sağlayan birbirinden değerli isimlere ve hocalarımıza tek tek teşekkür etmek lazım.
- Kitap yazmak nerden aklınıza geldi?
- Bir süre sonra artık sadece sosyal medyada değil herkesin kolay ulaşabileceği ve konu ayrımlarına göre yazılı dökümanlar üretmek istedik. Bunu da önce çerçeveleri tanıtarak, araştırıp yazarak yapmaya başladık. An itibariyle optik ve güneş olmak üzere tüm çerçeve hammadde ve çeşitlerine göre 3 farklı dijital kitabı yayınlamayı başardık.
- Peki neden dijital neden baskılı değil?
- Baskı devri bitti. Artık her şey dijital. Devlet bile dijitalleşiyor. Resmi yazılardan tutunda davetiyelere kadar her şey dijital. Yeni nesil öyle eline kağıt alıp okuyacak bir nesil değil. Bugün herkes elindeki telefonla her istediğini yapabiliyorken ‘’al bu kitabı oku ‘’ demek çokta mantıklı gelmiyor. Dolayısıyla çağa ve yeni nesile hitap edecek materyaller üretmemiz lazım. Ayrıca baskılı kitapların ömrü kısa ve paylaşımı zor. Üstelik çok çok maliyetli. Ne gerek var ki buna.
- İlerleyen süreçte yeni dijital kitaplarınızda olacak mıdır?
- Farklı sektörel konularda İnşAllah benzer dijital kitaplar paylaşmayı planlıyoruz. En kısa sürede diyelim.Tabi burada eğitim gönüllüsü üretici firma ve kimselerin desteği çok önemli.
- Bu kitaplara talep var mı peki güzel tepkiler alıyor musunuz?
- Dijital olması sebebiyle başta öğretim görevlisi hocalarımıza ve öğrenci kardeşlerimize WhatsApp gruplarımız üzerinden gönderiyoruz. Daha sonra sosyal ve medya ve internet sitemizden indirme linkleri ile uzun yıllar paylaşılmasını sağlıyoruz. Çok olumlu dönüşler oluyor. Özellikle üniversitedeki değerli hocalarımız sağolsunlar bizlere çok destek vermekle birlikte çok takdir ediyorlar. Bu bizi daha iyiyi yapmaya teşvik ediyor.
- Peki son olarak eklemek istediğiniz sözler var mıdır bunları duymak isteriz.
- Bu dijital kitaplarımızın uzun yıllar boyunca ücretsiz dağıtılmasını sağlayan yerli üretici firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü baskı olmasa dahi dijital bir kitap tasarlamak ucuza mâl olmuyor. Bu anlamda Optiksan firma sahibi Bülent Yazıcıoğlu ve Mercan Optik firma sahibi Mehmet İkizoğlu’na eğitime olan katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Diğer yandan bu dijital kitaplarda emeği geçen değerli hocalarımıza, kitaplarımıza katkı sağlayan işin uzmanı üretici ve değerli üstadlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Size de bizleri konu ederek haber yapmanızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Optisyen İsmail UYAR’a ait tüm dijital kitapları ücretsiz indirmek
için aşağıdaki linke tıklayınız
https://www.optisyen.com/gundem/optisyen-adaylari-icin-bir-yilda-
3-dijital-kitabini-paylasti/
Master Optisyen Platformundan indirmek için ;
https://www.masteroptisyen.com/kurs/gunes-gozlugu-hakkinda/31
Optik Haber: Elanur GÜNEŞ